Μήπως τελικά οι Δευτέρες δεν είναι και τόσο άσχημες;

Όποιον και να ρωτήσεις ποια είναι η ημέρα που δεν συμπαθεί καθόλου μα καθόλου θα σου δώσει την ίδια απάντηση. Η Δευτέρα. Και εν μέρει δεν θα έχει και άδικο. Το γεγονός ότι η Δευτέρα φτάνει σημαίνει πως έχει περάσει το Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να περιμένεις το επόμενο Σάββατο για να βγεις για ποτό με τις φίλες σου, αλλά και για να χαλαρώσεις στον καναπέ με μία κούπα ζεστό καφέ και netflix. Γιατί; Επειδή θα πρέπει πάλι από σήμερα να ξυπνήσεις νωρίς για να πας στην δουλειά, να έχεις υποχρεώσεις, άγχος, πίεση.

Και κάπως έτσι έχουμε καταλήξει να κατηγορούμε τις Δευτέρες για όλα τα κακά που έρχονται με την νέα εβδομάδα. Μέχρι πότε θα επιτρέπεις σε μία ημέρα, ακόμα και αν αυτή ονομάζεται Δευτέρα, να σου χαλάει την διάθεση, να σε ρίχνει ψυχολογικά ή να σε γεμίζει αρνητισμό; Νομίζω πως ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα και να αλλάξεις την διάθεση σου. #teamMonday

Τι θα σε συμβούλευα να κάνεις;

1.Μην κοιμηθείς αργά την Κυριακή

Για τους περισσότερους από εμάς, η Κυριακή είναι μία ημέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης. Είναι η ημέρα που είσαι όλο μέρα στο σπίτι με τις πιτζάμες και εκτελείς το δρομολόγιο καναπές- κρεβάτι, κρεβάτι- καναπές, έτσι για να αλλάζεις παραστάσεις! Και αυτό είναι που έχεις ανάγκη, αυτό να κάνεις. Φρόντισε όμως να μην σου έρθει η όρεξη να δεις όλο τον κύκλο του La casa de papel το βράδυ της Κυριακής και να κοιμηθείς πολύ αργά, γιατί το πρωί της Δευτέρας δεν θα μπορείς να ξυπνήσεις με τίποτα και θα κατηγορείς και πάλι την καημένη την Δευτέρα. Δες όσα επεισόδια θέλεις μέσα στην ημέρα και πήγαινε μία λογική ώρα για ύπνο το βράδυ. Έτσι θα καταφέρεις να ξεκουραστείς λίγο ακόμα και να μην πιεστείς πολύ να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί.

2.Οργανώσου

Κάπου εκεί ανάμεσα στην ξεκούραση και το χουχούλιασμα της Κυριακής φρόντισε να οργανώσεις την πρώτη ημέρα της εβδομάδας σου. Δεν σου λέω να κάτσεις και να δουλέψεις, αλλά να αφιερώσεις λίγο, πολύ λίγο χρόνο να δεις ποιες είναι οι υποχρεώσεις σου για την Δευτέρα, να φτιάξεις μία to do λίστα με ό,τι έχεις να κάνεις. Κάπως έτσι και εσύ θα χαλαρώσεις λίγο γιατί θα ξέρεις τι ακριβώς σε περιμένει, αλλά και θα καταφέρεις να ετοιμαστείς για την Δευτέρα. Για παράδειγμα αν πρέπει να τρέξεις και να πληρώσεις όλους τους λογαριασμούς θα ξέρεις τι ώρα πρέπει να ξυπνήσεις ή πως δεν μπορείς να βάλεις τις αγαπημένες σου γόβες. Αν πάλι θα πας στο γραφείο θα είσαι και πάλι οργανωμένη καθώς θα ξέρεις αν έχεις κάποιο σημαντικό project ή ραντεβού που σε περιμένει.

3. Κάνε γυμναστική

Αναμενόμενο να στο πω αυτό το ξέρω, αλλά εγώ οφείλω να το πω. Η πρωινή γυμναστική είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου. Ξύπνα μίση ώρα πιο νωρίς, κάνε μερικές ασκήσεις yoga ή πήγαινε να τρέξεις γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σου. Θα αναζωογονηθείς αμέσως και θα νιώσεις πως έχεις ενέργεια. Και κάπου εδώ έρχεται και το σωστό πρωινό. Λυπάμαι, αλλά δεν πρέπει να το ξεχνάς ποτέ, καμία ημέρα, για κανέναν λόγο. Αν θέλεις να είσαι παραγωγική όλη την ημέρα θα πρέπει να φας ένα χορταστικό και γεμάτο βιταμίνες πρωινό.

4. Κάνε ένα πρωινό ντουζ

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να ξυπνήσω το πρωί από το να κάνω ένα πρωινό ντουζ. Απευθείας με ξυπνάει και με κάνει να θέλω να ξεκινήσω αμέσως την ημέρα μου.

Διάβασε επίσης: Shower: Hot or Cold?

  1. Προσπάθησε να την κάνεις πιο όμορφη.

Πως θα σου φαινόταν αν ανυπομονούσες για να έρθει η Δευτέρα; Ξέρω, ξέρω πολύ περίεργο, αλλά είναι δυνατόν να συμβεί. Μπορείς να κανονίσεις κάθε Δευτέρα να βρίσκεσαι με τις κολλητές σου και να σχολιάζεται όλα όσα έγιναν μέσα στο σαββατοκύριακο. Μπορείς κάθε Δευτέρα απόγευμα να πηγαίνεις για pilates ή yoga που τόσο πολύ σου αρέσει και απολαμβάνεις. Ότι και να είναι αυτό που μπορεί να σου φτιάξει την διάθεση και να σε κάνει να ανυπομονείς, τοποθέτησε το την πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Και ξαφνικά, οι Δευτέρες δεν θα είναι και τόσο άσχημες!