Η πρώτη συλλογή με κοσμήματα της ηθοποιού είναι διακοσμημένη με διαμάντια, ζαφείρια, ρουμπίνια και σμαράγδια.

 

Η Penélope Cruz πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης του 71ου Φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες, τον Μάιο,  όπου συνοδευόταν από τον σύζυγό της, Javier Bardem. Οι δυο ισπανοί πρωταγωνιστλες μαζί με τον ιρανικής καταγωγής σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Asghar Farhadi, παρουσίασαν στο Φεστιβάλ τη νέα τους ταινία “Everybody Knows”. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός βρήκε, λοιπόν, την κατάλληλη αφορμή και με την εμφάνιση της στο κόκκινο χαλί αποκάλυψε πως ανέλαβε να σχεδιάσει την πρώτη της συλλογή με κοσμήματα, σε συνεργασία με το Atelier Swarovski. Και αυτές τις μέρες, βρέθηκε στο Παρίσι για την επίσημη παρουσίαση της συλλογή.

Η Penélope Cruz Fine Jewellery του Atelier Swarovski είναι μια συλλογή φιλική προς το περιβάλλον καθώς περιλαμβάνει κοσμήματα διακοσμημένα από διαμάντια, ζαφείρια, ρουμπίνια και σμαράγδια, που, όμως, έχουν κατασκευαστεί με ειδική διαδικασία (και εξ’ ολοκλήρου από άνθρακα)σε εργαστήρια.

Όπως δήλωσε η Nadja Swarovski, «Η Penélope Cruz σχεδίασε κοσμήματα από την οπτική γωνία μίας celebrity. Αλλά πάνω από όλα σχεδίασε κοσμήματα που θα φορούσε και η ίδια». Στο Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, η ηθοποιός εξέπληξε τους πάντες φορώντας προσωπικές της δημιουργίες και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και ένα δαχτυλίδι με ρουμπίνια.