Η πρώτη haute couture συλλογή του Οίκου μετά τον θάνατο του Hubert de Givenchy.

Η Clare Waight Keller, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου μόδας Givenchy,παρουσίασε την πρώτη haute couture συλλογή του οίκου μετά τον θάνατο τουHubert de Givenchy,στο Παρίσι. Η σχεδιάστρια, όπως δήλωσε, άντλησε έμπνευση από τον κορυφαίο σχεδιαστή, που απεβίωσε τον Μάρτιο, και τη μεγάλη πορεία του στο χώρο της υψηλής ραπτικής και δημιούργησε μία συλλογή «για να τιμήσει τον άνθρωπο, που αιχμαλώτισε την ομορφιά και τον μοντερνισμό» με δημιουργίες που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η σχεδιάστρια εμπνέεται από τις δημιουργίες του Hubert de Givenchy. Η ίδια έχει δηλώσει πως μία από τις δημιουργίες της που θα μείνουν στην ιστορία, δηλαδή το νυφικό της Meghan Markle, είχε ξεκάθαρες αναφορές στο φόρεμα που είχε σχεδιάσει ο Givenchy το 1964 για την Audrey Hepburn.

Οι haute couture δημιουργίες της Waight Keller για τη collection Autumn/ Winter 2018 πρεσβεύουν τη δυναμική και πολυτάλαντη γυναίκα. Η βρετανίδα σχεδιάστρια, άλλωστε, θέλει να αναδείξει τη δύναμη που κρύβει μέσα της κάθε γυναίκα, η οποία συχνά υποσκιάζεται από τη ρομαντική της πλευράς. Το ιδανικό για εκείνη είναι να συνυπάρχουν αρμονικά μέσα μας και οι δύο πλευρές: η δυναμική και η ρομαντική. Οι δημιουργίες της παρουσιάζουν τη γυναίκα ως μία σύγχρονη ηρωίδα, που συνδυάζει κομψότητα και δύναμη μαζί.

Όμως, η κεντρική ιδέα της haute couture collection της, ήταν άλλη. Κάνοντας μία αναδρομή στα αρχεία του Οίκου, ανακάλυψε τη μεγάλη αγάπη του Hubert de Givenchy για το «παιχνίδι» που υπάρχει ανά τους αιώνες ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό- κάτι που φυσικά λάτρεψε και η ίδια. Έτσι, χρησιμοποίησε στοιχεία από το γιν και το γιάνγκ για να τονίσει την αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα.

Λευκά μεταξωτά υφάσματα, μοβ βελούδο, φτερά, διαφανή υφάσματα με κεντήματα, λευκό- μαύρο- μπεζ, φιόγκοι και χιλιάδες πέτρες. Όλα αυτά τα στοιχεία βοήθησαν την Waight Keller να δημιουργήσει φορέματα και κοστούμια υψηλής ραπτικής που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα και της προσδίνουν τον χαρακτήρα μία σύγχρονης πολεμίστριας- πριγκίπισσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση προσωπικού μου κειμένου από το gynaikamagazine.gr